چاپ dtf چیست؟

در پاسخ به اینکه چاپ دی تی اف چیست و چه مزایا و معایبی دارد باید بگوییم، کلمهی دیتیاف مخفف شدهی Direct To Film است که به معنی چاپ مستقیم طرح روی فیلم و انتقال دادن آن روی پارچه میباشد. بدین ترتیب میتوان گفت از روشهای چاپ کردن طرح روی پارچه است که امروزه به طور گسترده در صنعت پوشاک و پارچه مورد استفاده قرار گرفته و طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است.
به طور کلی در این روش، طرح تبلیغاتی روی یک فیلم چاپ شده و سپس با بهرمندی از پودر چسب مخصوص و به وسیله حرارت روی پارچه انتقال پیدا میکند. بر این اساس باید گفت که به انتخاب فوقالعادهای برای لباسهای تیره و پارچههایی که جنس پلیاستر ندارند تبدیل شده است. در این مقاله به طور کامل به بررسی این روش چاپ پرداخته و مهمترین کاربرد چاپ دی تی اف را در اختیارتان قرار میدهیم.
مهمترین کاربردهای چاپ dtf
از انواع چاپ تبلیغاتی و چه کاربرد های آنها باید به دیتیاف اشاره کنیم که در حوزه پوشاک و تبلیغات به شکل گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. از جمله مهمترین کاربرد چاپ dtf میتوان موارد زیر را در نظر گرفت.
• تبلیغ و برندینگ در نمایشگاهها و رویدادهای تجاری
• تولید پوشاک ورزشی و لباسهای باشگاهی
• چاپ روی اکسسوریهای پارچهای چون کلاه، جوراب و …
• تهیه لباس کار و یونیفرم برای کارگاهها یا رستورانها و …
• تولید لباس بچگانه برای کودکان با طرحهای گرافیکی زیبا
مزایای استفاده از چاپ dtf
این روش چاپ همچون سولیت و فلکسی برای تبلیغات با مزایای زیادی همراه میباشد، بدین ترتیب در صورتی که به دنبال جواب چاپ سولیت یا چاپ فلکسی؟ هستید بهتر است در ابتدا با تمامی ویژگی انواع چاپ آشنا شوید.
1. از مهمترین مزایا چاپ dtf روی تیشرت باید گفت که برای پنبه، پلیاستر و برخی از پلاستیکها مناسب میباشد.
2. دوام بالایی از خود نشان داده و در برابر شستشو مقاوم عمل کرده است.
3. برای تولیدات در تعداد کم و تکهدوزی نیز گزینهی ایدهآلی بشمار میرود و مقرون به صرفه است.
4. از تفاوت تفاوت چاپ dtf و سابلیمیشن باید گفت که دیتیاف هزینه کمتری داشته به همین دلیل اقتصادی است.
معایب چاپ به روش dtf
برای پاسخ به چاپ دی تی اف چیست باید به طور کامل معایب این روش را بشناسید. این روش چاپ علاوه بر اینکه با مزایای بسیار زیادی دارد، با معایب و محدودیتهایی نیز همراه است. به همین دلیل بهتر است پیش از اینکه به فکر چاپ با این روش روی پارچه باشید به طور کامل با ویژگیهای آن آشنا شده و از تمامی جهات این مدل چاپ را مورد بررسی قرار دهید. بدین ترتیب باید بگوییم که برخی از مهمترین معایب چاپ dtf به شرح زیر هستند.
1. فرآیند پیچیدهای داشته و برای چاپ انبوه به زمان بیشتری نیاز دارد.
2. در زمان چاپ میبایست مکان مورد نظر دارای تهویه باشد تا بوی پودر چسب را از بین ببرد.
3. به تجهیزات مخصوص نیاز داشته و باید با استفاده از دستگاههای دقیق برش داده شود.
4. یکی از معایب چاپ dtf را باید محدودیت آن در ابعاد به حساب آورد.
انواع دستگاهها در چاپ dtf
این مدل چاپ روی پارچه و چاپ کارت ویزیت را باید یکی از بهترین روش تبلیغات برای جذب مشتری در نظر گرفت چرا که کیفیت بسیار بالایی داشته و تصاویر را با رزولوشن مناسب به نمایش درمیآورد. اصولا دستگاههای این چاپ به سه دسته تقسیم میشوند که هر کدام کاربرد مخصوص خود را دارند.
دستگاه چاپ dtf خانگی
این دستگاه ابعاد کوچکی داشته و به همین دلیل برای کارهای شخصی با تعداد کم مناسب بوده و به منظور چاپ روی لباس و پارچههایی با ابعاد A3 یا A4 گزینه فوقالعادهای به حساب میآید. نکته مهمی که در مورد کار با این دستگاه وجود دارد این است که به دلیل اینکه رنگهای آن به راحتی خشک نمیشود احتمال آسیب به هد دستگاه وجود دارد در نتیجه فعالیت با آن سخت است.
دستگاه چاپ dtf نیمهصنعتی
اصولا دستگاههای نیمهصنعتی دارای عرضی برابر با 30 تا 60 سانتیمتری هستند که شیکری نیمهاتومات داشته و همچنین دارای خشککن نیز میباشند. از کاربرد چاپ dtf باید گفت که مخصوص کارگاهها و تولیدات است که به منظور چاپ مداوم با کیفیت بسیار بکار گرفته میشود. در مورد معایب نیز باید گفت که به فضای بیشتری نیاز داشته و هزینه آن نسبت به مدلهای خانگی بیشتر میباشد.
دستگاه چاپ dtf صنعتی
از جمله دستگاههای چاپ دی تی اف باید به تجهیزات صنعتی اشاره کنیم که 2 یا 4 هد بسیار قوی دارد. علاوه بر این نکته مثبتی که در مورد این دستگاه وجود دارد را باید این موضوع در نظر بگیریم که عرضی برابر با 60 سانتیمتر داشته و از طول بینهایت حمایت میکند به همین دلیل به منظور چاپ کردن با تیراژ بالا به گزینه ایدهآل و مناسبی تبدیل شده است که امروزه در فضاهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.
فرآیند چاپ به روش dtf
این روش چاپ دارای یک فرآیند طولانی و مخصوص است که باید به طور دقیق و مرحله به مرحله انجام شود. بدین ترتیب مراحل چاپ dtf به شرح زیر است.
1. در مرحله اول طرح مورد نظر در برنامه طراحی شده و خروجی آن به شکل فایلی با پس زمینه شفاف گرفته میشود.
2. در مرحله دوم با بهرمندی از پرینتر، طرح روی فیلمPET به چاپ رسیده، لازم به ذکر است که ابتدا رنگها و پس از آن لایه سفید روی فیلم انتقال پیدا میکند.
3. پس از آن پودر چسب روی قسمتهای مورد نظر که جوهری شدهاند ریخته شده و پودر به وسیله دست یا خودکار ریخته میشود تا شکل طرح را به خود بگیرد.
4. سپس پودر با استفاده از یک دستگاه مخصوص خشک میشود و زیر یک المنت قرار میگیرد.
5. زمانی که چسب ذوب میشود، شرایط برای انتقال طرح روی پارچه آماده میشود.
6. در این زمان فیلم را روی پارچه قرار گذاشته و پرس حرارتی میدهند.
7. پس از اینکه پارچه سرد شد، فیلم را از روی آن برداشته و طرح بر پارچه منتقل میشود.
سوالات متداول
چاپ dtf روی چه پارچههایی قابل انجام است؟
این روش چاپی روی انواع پارچه از جمله موارد زیر قابل انجام است:
• پارچههای پنبهای شامل لباسهای نخی
• پارچههای پلیاستر شامل لباسهای ورزشی
• پارچههای ویسکوز و کشی
• پارچههای جین و لی
• پلیاورتان و چرم مصنوعی
چاپ دی تی اف و چاپ سابلیمیشن چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
این دو روش چاپ روی پارچه از جهات مختلف با یکدیگر تفاوتهایی دارند که از مهمترین آنها باید به راحتی کار در دیتیاف اشاره کنیم، در صورتی که سابلیمیشن فرآیند سخت و طولانی دارد. مقاومت dtf در برابر شستشو بهتر بوده و همچنین هزینهی آن نسبت به سابلیمیشن مقرون به صرفهتر است به همین دلیل طرفداران بسیار زیادی دارد. نوع جوهر دیتیاف مخصوص بوده و در سابلیمیشن از جوهر پیگمنت استفاده میشود.
آیا چاپ dtf قابلیت شستشو دارد یا خیر؟
بله این نوع چاپ به دلیل کیفیت بسیار بالایی که به ارمغان آورده در مقابل شستشو مقاومت زیادی از خود نشان داده است. به سبب تهیه شدن از جوهر اصل و پودر مناسب، در زمان شستشو دچار ترک نشده و همچنین طرح به مرور کمرنگ نشده و کیفیت اولیه خود را از دست نخواهد داد.
آیا در روش چاپ dtf باید طرح را برش دهیم؟
در این روش به دلیل اینکه طرح مورد نظر به شکل کامل از روی فیلم به پارچه انتقال پیدا میکند به هیچ عنوان نیاز نیست برش داده شود. همچنین احتیاجی به دورگیری نداشته و برخلاف چاپ حرارتی معمولی یا وینیل نیاز به برش نخواهد داشت.